kainiemelainen Yritän haastaa yhteiskunnallista keskustelua, harrastan yksinkertaistamista ja tölväisyjä...

Terroristiksi Suomeen?

Turun järkyttävän väkivallanteon uutisoinnissa nousee esiin yksi merkittävä yksityiskohta: suomalaisten toiminta. Videoilla näkyy pakenevia ihmisiä, mutta myös ihmisiä, jotka jahtaavat puukkomiestä pitkin turkulaisia katuja. Aluksi tunnuttiin uskovan, että nämä ihmiset liittyivät puukkoiskuun jollain tavalla.

Ensimmäiset uutiset näiden sivullisten toimista taisivat olla väärinymmärryksen tuotoksia. Luultiin, että nämä ulkomaalaistaustaiset henkilöt olisivat tukeneet tuon veitsimiehen toimintaa. Sittemmin on kuulunut, että sivulliset olivat lyöneet erilaisilla astaloilla, putkilla ja mailoilla puukottajaa. 

Monissa ensimmäisistä jutuissa kerrottiin näiden rohkeiden sivullisten olleen ulkomaalaistaustaisia. Suomalaisten kerrottiin keskittyneen älypuhelimiinsa. Myöhemmin on selvinnyt, että puukottajan perässä on juossut Jani ja Vesa ja Teemu nyt ainakin.

 Minusta on lohdullista ajatella, olipa tekijän motiivi nyt sitten mikä tahansa, ettei suomalaiset lamaantuneet eivätkä alistuneet kauhean teon kohdattuaan. Joukko oli valmis korjaamaan näkemänsä vääryyden. Tekijän kannalta taisi olla onni, että lopulta pysäyttäjänä toimi poliisi eikä tuo häntä jahdannut joukko.

Toki näyttää siltä, että tuosta väkivallan teosta pyritään ottamaan kaikki mahdollinen hyöty irti. Hyötyjinä on nähty useita poliitikkoja ja poliittiseen toimintaan vaikuttavia. Toisten tarkoituksena on pyrkiä turvata yhteiskuntarauha ja luoda suomalaisille uskoa siihen, että yhteiskunta on turvallinen edelleen. Toisella puolen poliittiset toimijat ovat surkutelleet suomalaisia kohtalolla, josta ovat varoitelleet jo pitkään. Näiden toimijoiden päämäärä on antaa teon horjuttaa yhteiskuntarauhaamme mahdollisimman paljon. Heidän agendansa hyödyksi on se, että ihmiset pelkäävät. Tuo toiminta on juuri sitä, mihin ne oikeat terroristit pyrkivät.

Korostan, ettemme vielä tiedä, oliko kyse terrorista vai vaan yhdestä höyrypäästä, joka teki elämänsä typerimmän päätöksen. Uskon silti, että hänen kokemallaan suomalaisella toiminnalla oli vahva ennalta ehkäisevä vaikutus. Näyttää siltä, ettei mahdollisia terroristeja kohdata Suomessa terroristien itsensä toivomalla tavalla.

PS.

Ruotsin kansalaisen Hassan Zubierin toiminta näyttää uutistietojen mukaan olleen sellaista, että sille toivoisin myös valtiovallan toimijoiden huomion. Hän oli eilisen koettelemuksen kohdatessaan äärimmäisen rohkea ja uhrautuva. Kutsu linnaan juhlimaan 100-vuotiasta maatamme ja urhoollisuusmitali on vähäisintä, mitä voimme tuolle sankarille suoda. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Puukkomiestä pystyy vastustamaan astaloilla, mutta entä jos terroristillä on ampuma-ase. Tästä syystä olisi hyvä, jos lainkuuliaisilla kansalaisilla olisi mukana ampuma-aseita, niin pystyisivät vastaamaan tuleen. Ja kyllä se puukkomieskin lopulta pysäytettiin ampumalla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

USA:ssa liikutaan aseistautuneina, ja siellähän on tunnetusti kaduilla erityisen turvallista.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nimenomaan USA:ssa ollaan huomattu, että niissä kaupungeissa ja osavaltioissa joissa lainkuuliaiset kansalaiset kantavat vapaasti asetta, rikollisuus on vähäisempää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #20

Yhdysvalloissa tehtiin tutkimus jossa todettiin että mitä enemmän jollakin alueella ihmisillä on aseita sitä enemmän niillä tapetaan ihmisiä. Valitettavasti en nyt löydä linkkiä tutkimukseen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #41

Joo, mainitsemasi linkki voi olla vaikea löytää, mutta päinvastaisia tutkimustuloksia löytyy helposti ja paljon, kuten tämä data kaliforniasta http://www.gutsngills.com/more-guns-less-crime/

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #45

Niin. Esimerkiksi kun vanhassa koti-osavaltiossani Coloradossa tehtiin isku elokuvateatterissa, voi vain kuvitella kuinka paljon turvallisempaa olisi ollut jos kaikilla teatterissa olevilla teini-ikäisillä olisi ollut mukanaan ladattu ase pimeässä tapahtunutta terroritekoa vastaan puolustautuessaan.

Näitä haihattelijoita näyttää Suomessakin riittävän...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Terroristilla saattaisi hyvinkin olla tuliase, ellei niiden saatavuus olisi niin tiukasti säädeltyä. Siinä missä puukolla surmataan kaksi, ehtisi revolverilla tappaa puolen tusinaa ja konepistoolilla vielä enemmän.

Mikä muuten voisi olla pakettiauton vasta-ase, jolla kunnon kansalainen torppaisi väkijoukkoon kaahaavan Fiat Ducaton?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Omituista, että terroristilla oli vain puukko, onhan ISIS:llä aseita.

"Mikä muuten voisi olla pakettiauton vasta-ase, jolla kunnon kansalainen torppaisi väkijoukkoon kaahaavan Fiat Ducaton?"

Nizzan terrroriteossa kuorma-autolla väkijoukossa ajaminen loppui, kun poliisi ampui kuljettajan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #18

Edustat Suomen oloissa varsin pientä vähemmistöä, vapaan aseenkanto-oikeuden kannattajia. Tiedän kyllä jenkkiläisen kiväärijärjestön "logiikan": aseistetun pahiksen pysäyttää vain aseistettu hyvis.

Kokonaisturvallisuus esimerkiksi kaupunkiympäristössä kuitenkin heikkenee ja riskit kasvavat, jos jokaisella on oikeus kantaa tuliasetta patruunoineen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ampuma-aseet haluan suosiolla jättää viranomaisten työkaluiksi. Jos terroristilla on ampuma-ase ja sivulliset pyrkisivät aseistautunutta pysäyttämään ampuma-asein, sivullisten vaara tilanteessa lisääntyisi, ei suinkaan vähenisi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Ja kyllä se puukkomieskin lopulta pysäytettiin ampumalla.»

Puukkomiehen pysäyttää kyllä muutenkin, vaikka päälle hyppäämällä, jos vain on itse suojattu puukolta. Näin kesäaikana täydet viiltosuoja-asusteet ovat turhan kuumia, mutta käsineet kulkevat helposti vyöllä tai repun kyljessä. Niiden avulla on vaikeampi tappaa sivullisia tai ottaa aseeksi känni-iltoina, jos omassa päässä sattuu napsahtamaan.

Tämä tapaus ei siis ollut ainakaan itselleni odottamaton, juurikin syy miksi itse olen viime vuodet pitänyt edes jotain suojavarusteita mukana liikkuessani Turussa. Toki niidenkään kanssa ei missään tapauksessa kannata lähteä puukkomiehen kimppuun, jos ei ole aivan pakko toisten suojelemiseksi.

Täällä kun viuhuvat puukot muutenkin tiuhaan. Kerran on itseäni tullut puukkomies kotiovella vastaan ja kerran välttänyt massapuukotuksen. Turussa on tullut melkein vuosittain näitä, että yllättäen hyökätään tuntemattoman kimppuun ja hakataan puukolla päähän. Osa turkulaista kulttuuria tai jotain.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Tätä kirjoitusta on helppo kompata. Hyvä esimerkki tällaisesta hyötymisestä on Arto Luukkaisen blogi tuossa alla.

PS. Hassan Zubier on ehdottomasti palkittava

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On ikävää, että nämä Perussuomalaiset toimivat tilanteessa suoraan terrorijärjestöjen pussiin, vaikkei ole ollut edes varmaa, että kyse olisi ollut terrorismista. Ikävästi tuntuu kuin maahanmuuttokriitikoilla ja Is-ryhmällä olisi yhteinen agenda.

No, siitä ei varmaankaan ole kyse. Kyse on paljon iljettävämmästä asiasta. Kun tapahtumaa voidaan hyödyntää omaa agendaa varten, ollaan valmiita kovin paljoon.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/documents/20147/10...

Olipa Luukkaisella, Rantasella tai Parkkolalla mikä motiivi tahansa, heidän toimintansa eivät hyödytä suomalaisia.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näkemykseni on, että isossa kuvassa; tapahtuneet terroriteot tiivistävät EU-kansalaisten yhteenkuuluvaisuutta. Joihin toki itsekin kuulun. Ihmiskriittisyys ei tuo ratkaisua ongelmiin. Pakolaisuuden hallintaan ja ehkäisyyn liittyvät haasteet ovat niin valtavat, etteivät ne ratkea sulkemalla jokin pieni osa ongelma-alueesta. Sen ovat mm. jenkitkin huomanneet. Terrorismi ja muu rikollisuus hyödyntää pakolaisuutta ja pyrkii osaltaan lisäämään sitä. Minulla ei ole tähän ratkaisua. Mutta olen varma siitä, että yhdessä päättäväisesti toimien - maailmaa saadaan paremmaksi. Ainakin omilla toiminta-alueilla ja sen lähiympäristössä. Terrorismi on saatava kannattamattomaksi sekä taloudellisesti, että henkisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ihmiskriittisyys ei tuo ratkaisua ongelmiin."

Aivan, islamkriittisyys on avainsana. Rajavalvonta kuntoon ja paperittomat karkotettava välittömästi Suomesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkosen mielestä ainoastaan paperittomat tekee murhia?

Niin ja tietysti Islaminuskoiset, pistäiskö islam kieltää, vai miten Makkonen tämänkin asian hoitaisi?

Voi elämän kevät taas kerran :)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #8

Antakaamme "makkosille" anteeksi menneet ja tulevat jo etukäteen. Aniharvat ovat saaneet jo syntymässä oikeassa olemisen armolahjan. "Makkosia ja luukkasia" on tällaisella armolahjalla siunattu. Valitettavasti heidänlaisiaan on niukasti. "Jumalan" kori tyhjeni liian rivakasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

"Niin ja tietysti Islaminuskoiset"

Ei tarvita kummoistakaan analysointikykyä todetakseen 99% viime vuosien terrorismista olevan muslimien tekemiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

:)

Makkonen tietää tosiaan kaiken.

Piäisko siis islam kieltää?

Sä et vastaa kysymyksiin, jauhat vain tuollaista perussuomalaista rasistista paskaa, sulla ei ole mitään ratkaisuja mihinkään, muuta kuin rajat kiinni ja irti EU:sta.

Koskaan sitä ei tapahdu, toivottavasti joskus heräät :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Mistähän tämä kaikki tieto Makkoselle tulee? Ylhäältä annettuna?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #11

Mikä muuten on sinun ratkaisusi terrori-iskujen ehkäisemiseksi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

Mistä Makkonen vedät näitä prosenttilukuja?

Muslimit eivät ole terroristeja, vaikka suurin osa näistä IS-terroristeista itseään muslimeiksi kuvaavatkin. En minäkään ole rasisti eikä minua voi syyttää Ku Klux Klaanin teoista, vaikka Ku Klux Klanin jäsenet ovat valtaosin kristittyjä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

Ei tää riitä perusteluksi Makkoselle ja hänen kaltaisilleen.

Tämä oli aivan odotettavissa oleva asia, että jos ja kun tällainen teko tapahtuu, niin silloin pääsee persuissa ja muissa hörhöissä piru irti, kaikki muslimita tappaa ja turvapaikanhakijat on tappajia ja raiskaajia.

Huutoa ja haukkumista vailla minkäänlaista järjellistä ajatusta. Presidentti Niinistö sanoi jo aikaa sitten, että varmasti on joukossa niitä, joiden aikeet voivat olla pahoja, ei silti voi kaikkia syyttää, jos jokossa on mätämuna.

Makkosen mielestä ilmeisesti voi poistaa kaikki, jos yksi on syyllinen, sellaista ei kyllä odottaisi yhdeltäkään nykyajan ihmiseltä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä tuo islamkriittisyys taida olla kuitenkaan rasismia. Kaikkia uskontoja kerrannaisvaikutuksineen pitää vapaassa demokratiassa voida arvostella ilman rasismin leimaa. Myös Suomessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Samaa mieltä siitä, että ei uskontoja tarvitse eritellä, mutta jos joku sanoo, että tapan islamin vuoksi, niin tuskimpa se on islamin vika.

Ei kukaan ajatellut, että kristityt ovat tappajia, kun Breivik tappoi ihmisiä.

Pitää ymmärtää asioita, että voi asioista keskustella.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ihan totta. Tuo Breivik muuten taisi olla sellainen yksittäistapaus ? En ihan heti muista toista vastaavaa manifestin kirjoittajaa ja samalla m. tappajaa

Kuinkahan lienee sitten näiden viime aikojen terroriteot ja Islam korreloivat keskenään. On syytä muistaa, että oman kirkkonsa t. Moskeijansa piirissä mullahit ja imaamit julistavat sotaa muille uskontokunnille. Tämän seuraukset on mielestäni jo nähtävissä. Fanaattisuus kantaa.

Samaa paatoksellista kiihottamis ja vihapuhetta ei kristittyjen keskuudessa enää nykyaikana kuulla, ei ainakaan saarnatuolista seurakunnalle luettuna. Muista valtauskonnoista on toki vaikea sanoa, mutta esim. Hindulaiset kannustavat hyvyyteen, ja Buddhalaisuudessa nojataan taas ihan muuhun, kuin väkivaltaan. Muiden eri ismieihin sitoutuneiden ryhmien tekemiset eivät myöskään ole ollut samassa mitassa tapetilla kuin Islaminuskoisten toimet.

Sekin on muuten mielenkiintoista, että kaikki nämä sairaat terroristijärjestöt, Al Qaeda, Daesh, Boko Haram, jne. nojaavat tähän yhteen ja samaan uskontoon.

Tähän(kin) löytyy lienee joku selitys, vai mitä ja tästä on hyvä keskustella, koska syyt ja seuraukset.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näyttäisivät matut olleet viimekäden tietojen mukaan asialla.

Kuitenkin näkisin tällaiset massapuukotukset enemmänkin sisäisen turvallisuuden ongelmana.

Periaatteessa kuka tahansa voi ryhtyä puukottamaan ihmisiä julkisilla paikoilla. Tähän ongelmaan auttaa ainoastaan poliisin näkyvä läsnäolo.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet oikeassa. Maahanmuuttajat näyttävät olleen pääosassa puukottajaa jahdanneessa joukossa. Toisaalta taitaa olla myös niin, että puukottajan uhreista iso osa oli maahanmuuttajataustaisia ja vierasmaalaisia. Mutta silti, eivät kaikki suomalaiset jääneet tuijottelemaan älypuhelimiinsa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708182200336872...

Olet oikeassa myös siinä, että viranomaisen läsnäololla on myös tärkeä merkitys tapahtumien torjumisessa. Uskon ja toivon myös siihen, että kansalaisten rohkealla asenteella ja toiminnalla tässä järkyttävässä tapahtumasarjassa on myös vaikutusta tulevaisuuden terroritekoja suunnitteleviin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ymmärtääkseni jahtaavassa joukossa oli kaksi "maahanmuuttajaa", turisti Ruotsista ja turisti Englannista. Sitten suomalaiset.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Katsopa ne videot uudelleen.

Myöskään nuo alkuperäiset silminnäkijäkuvaukset eivät vastaa käsitystäsi: https://www.radionova.fi/uutiset/koti/a-149225

Tuo ruotsalainen turisti ei jahdannut puukottajaa. Hän yritti auttaa puukottajan tappamaa, lastenvaunuja työntänyttä naista. Hän suojeli tyttöystäväänsä puukkomiehen hyökättyä tämän kimppuun ja sen jälkeen pyrkinyt edelleen pelastamaan tätä uhria. Hän sai 4 vakavaa puukoniskun aiheuttamaa vammaa. Hänen toimintansa mainitsen blogin lopputekstissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hallitus laittaa lisää rahaa turvallisuuteen. Tämän pitäsi kelvata kaikille

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hallitus-lisaa-tu...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Se on hyvä, että Orpo on luvannut lisää rahaa poliisille.

Toinen asia on se, että osaako sisäministeriö kohdentaa saadut resurssit oikein.

Täällä puheenvuorossakin on esiintynyt poliiseja (Fobba yms.) kirjoittajina, vaikka heitä olisi ilmeisesti tarvittu muualla. Lieneekö poliisihallinnon johto tehtäviensä tasalla?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Huomattavasti tehokkaampaa ja edullisempaa on estää epätoivotun aineksen saapuminen kuin selvitellä heidän ongelmiaan Suomessa. Orpo jos kuka olisi toimimalla toisin voinut vaikuttaa asioihin suuresti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lainaan itseäni,

"Tekijä oli siis alkuvuodesta 2016 Suomeen tullut (silloin) alaikäinen marokkolainen turvapaikanhakija.

Tämän lisäksi on pidätetty 4 muuta marokkolaista jotka on haettu VOK:ista ja yksityisasunnosta. Lisäksi 1 muu marokkolainen on saanut kansainvälisen pidätysmääräyksen peräänsä.

Tapaukseen liittyen on myös takavarikoitu pakettiauto, joka on yhden pidätetyn ajoneuvo."

Näyttää siltä että hän on tullut terroristiksi Suomeen?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Siltä näyttäisi. Tai sitten hänellä ei ollut tietos siitä, että marokkolainen, myös alaikäinen, saa mitä todennäköisimmin kielteisen päätöksen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minua kiinnostaisi tietää, millä statuksella tuo marokon kansalainen oli suomessa.

Eikös olisi ikävää, jos kyse olisikin vaikkapa turistista. Mitähän rajakit siihen sanoisivat?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Johan poliisi tiedotti että turvapaikanhakija, tullut suomeen alkuvuodesta 2016. Ilmoittanut iäkseen (nyt) 18v.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Aha, tuo on mennyt ohi silmieni

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan
Niko Sillanpää

Tullut Suomeen alkuvuodesta 2016 turvapaikanhakijana. Tuskin siis turistina, koska se vaatisi Schengen-viisumin, jonka myöntämiseen hänelle ei selvästikään olisi aihetta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuvaa puukkomiehen perässä astaloiden kanssa juoksevista vihaisista suomalaisista ja paljain käsin uhreja puolustavista mieshenkilöistä olisi ehkä syytä levittää ainakin Marokon tiettyihin piireihin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olen Antti, kanssasi samaa mieltä. Tosin uskon, että joku saattaa niitä kuvia ja videonauhoja katsella muutoinkin.
Isis ei ole tunnustautunut iskun suunnittelijaksi, vaikka is-kannattajat ovat juhlineet iskua. Is-ryhmän imagoa ei hivele puukottajan pakeneminen vihaisen väkijoukon jahdatessa.

Varsinkaan, kun puukottajaa uhmanneessa väkijoukossa näyttää olleen useita maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Puukottajan uhreiksi valikoitui lähinnä naisia, niistäkin suuri osuus oli ulkomaalaisia ja maahanmuuttajataustaisia. Iskua on kuolonuhreista huolimatta vaikea pitää Isis-piireissäkään menestyneenä.

Risikko puhui tänään viisaita sanoja. "Sisäministeri Paula Risikko on kommentoinut Turun eilisiä tapahtumia Twitterissä. Risikko toteaa, että terroristit haluavat lietsoa vihaa ihmisten välille.

– Emme saa antaa tämän onnistua. Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla, Risikko tviittaa."
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/sisamin...

Perussuomalaiset poliitikot tuntuvat olevan sisäministerin kanssa täysin eri linjoilla. Luukkasen, Rantasen blogit näyttävät siltä, että pelolle halutaan ehdoin tahdoin antaa valta. Kansanedustaja Ville Tavion blogi oli jo ihan suoranaista paniikki-ilmapiirin lietsontaa. Jostain syystä välittyy sellainen mielikuva, että nuo tuntuivat ilahtuneen tapahtumien johdosta. Tämän on pakko olla virhetulkinta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persulta tulee taas huippuratkaisuja, nuoret ehdottavat suojeluskuntien perustamista.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Perussuomalaise...

Sitten ihmetellään vielä, miksi aina persuja syytetään tyhmistä ulostuloista.

Täytyy sanoa, että jos minä olisi persu, niin ei kauhasti kehtaisi täälläkään riekkua :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No nuoret on nuoria. Laitetaanko tähän linkit muiden poliittisten nuorisojärjestöjen ehdotuksista :)

(heikompi aines (kok), 10 000 turvapaikanhakijakiintiö (kesk/sdp) jne)

EDIT:
Puhumattakaan vasemmistonuorten ja vihreiden nuorten ulostuloista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onko Marokkoom mänijöetä? Sovinnon eleenä US Puheenvuoron lukijamatkalle moskeijoihin ynnä muualle. Ok?

http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pääministeri Sipilä kiitti turkulaisia esimerkillisestä toiminnasta.

https://demokraatti.fi/sipila-turkulaiset-toimivat...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä vaan. Kukahan kiittäisi ja kättelis pääministeriä taannoisesta auvoisen paratiisin sähköisestä markkinoinnista kulkijoille ?
Sitä laskua suomalaiset maksavat muuten vielä pitkään.

Timo Ala-Harja

Ritalan suurin huolenaihe tässä Turun puukotuksissa näyttää olevan persujen mielipiteet ja sanomiset ja niiden solvaaminen.Varsinainen viisastelija.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tästä ruotsalaisesta Hassanista on BBC:lla juttu. Brittiläinen alunperin ja sattumoisin ammatiltaan ensihoitaja. Se tietysti kertoo paljon, miksi oli heti uhria auttamassa.

"En ole sankari. Tein vain sitä mihin minut on koulutettu."

No, kyllä hän nyt sankari varmaan kaikkien mielestä on.

http://www.bbc.com/news/uk-40987854

Toimituksen poiminnat